Julijske dogodivščine Pikapolonic in Levčkov

Medtem, ko so nekateri otroci že na počitnicah, smo mi vroče julijske dopoldneve preživljali v vrtcu, s svojimi prijatelji. Moramo priznati, da  nam ni bilo  prav nič dolgčas. 😊 Začeli smo premišljevati, ali je bolje biti poleti na počitnicah, ali v vrtcu? Hmmm, težko bi se odločili.   Kot že veste, se pri nas vedno kaj dogaja. Veliko raziskujemo, se igramo, pojemo, plešemo in si včasih tudi malce nagajamo. Če je pa tako luštno biti malce nagajiv 😉  Znamo pa se imeti tudi zelo radi.  

KAJ JE LJUBEZEN?

 • da bomo nekaj dobrega skuhali,
 • da jemo piškote,
 • da se imamo radi,
 • srček je ljubezen,
 • ko se zabavamo.

Ja, prav ste prebrali, vse to je za nas ljubezen. Se mogoče ne strinjate z nami? Mi imamo razlago, za vsako našo trditev. 😊

Poiskali smo recept za ljubezen in si ga vtisnili globoko v spomin. Zaupamo pa ga tudi vam. Tako preprost je, pa toliko lepega nam da. Mi bi rekli: en recept za ljubezen na dan, odžene vse naše tegobe stran. 😊

RECEPT ZA LJUBEZEN:

 • 2 objema
 • 2 poljubčka
 • 2-krat reci: Rad/a te imam.

Preizkusite ga tudi vi. Zagotavljamo vam, da vam ne bo žal, ker vam bo prinesel veliko topline in zadovoljstva v vaša srca.

Vsako jutro smo se v jutranjem krogu pozdravili, se razgibali, včasih kaj zapeli in zaplesali, nato pa smo prisluhnili zanimivim zgodbicam.

Po jutranjem krogu je prišel čas za igro in ustvarjanje. Odločili smo se, da bomo z različnimi likovnimi tehnikami naredili morsko dno in ogromno hobotnico. Za našo hobotnico smo potrebovali:

 • velik karton,
 • modre zamaške,
 • modro barvo,
 • čopiče.

Najprej smo hobotnico pobarvali. Potrebovali smo le modre zamaške, zato smo jih razvrstili v posodico.

Zamaške smo prilepili na lovke, dva malo večja pa smo uporabili za oči. Ogromna modra hobotnica krasi našo umivalnico. Res je tako velika, da jo ne morete zgrešiti. 😊

Lotili smo se izdelave morskega dna. Najprej smo s čopiči poslikali peščeno dno in morje. Na dno smo posuli pesek.  Nato pa smo se lotili izdelave morskih živali. Uporabili smo papirnate tulce,  krep papir, školjke, sipino kost in odtise naših dlani.

Ko so se naši izdelki posušili, smo jih prilepili na podlago morskega dna.  Nekaj pa smo jih obesili pred našo igralnico. Seveda to ne bi bil naš izdelek, če ne bi povedali, kaj se na tem morskem dnu  dogaja. Nastala je zanimiva zgodba o Rozaliji-mali morski vasi. (našo avtorsko zgodbo si lahko preberete v drugi objavi 😉).

Veliko časa smo preživeli zunaj-na igrišču ali v atriju. Ker smo zelo radi zunaj, smo si priredili  sadni piknik. In če bi bilo »po naše«, bi tudi kosilo jedli zunaj in počivali na ležalnikih pod krošnjami naših dreves. 😊

Poleg naših risarskih umetnij, smo na asfalt s kredami narisali igro RISTANC. To poznajo tudi naše babice in prababice. In še vedno je zanimiva. 😊

Kadar nam jo je vreme malce zagodlo, smo čas preživeli v atriju. Ampak nič hudega, naredili smo si poligon. Ugotovili smo, da smo pravi mali telovadci.  Premagali smo vse ovire in se dobro razmigali. Vozili smo slalom okrog stožcev, se plazili pod klopjo, hodili po čutni poti, se valjali po blazini, sonožno skakali v obroče in metali na koš.

Urili pa smo se tudi v izvedbi prevala naprej. Seveda pod budnimi očmi naših vzgojiteljic, ki so nam tudi malce priskočile na pomoč pri sami izvedbi. Tudi to obvladamo. 😊 Le poglejte si naše akrobacijske sposobnosti.

Sedaj pa je napočil čas, da se tudi mi odpravimo na zaslužene počitnice. 😊 Lepo preživite preostanek poletja in ne pozabite se imeti radi.

Lep sončen pozdrav, Pikapolonice in Levčki.

(vzgojiteljici Jelena in Tanja)

Comments are closed.