Pikapolonice in Zmajčki na Kalu

Izlet!!! To je vedno tako vznemirljivo za naše otroke in ko poleg tega omeniš še avtobus in konje, si pa sploh zmagal. Pa smo šli… z avtobusom na Kal, na obisk kmetije Gorenc. Že sama vožnja je bila razburljiva, še posebej zato, ker so otroci kar hitro ugotovili, da avtobus v ovinke zapelje malce drugače kot avto. Krasni pa so bili tudi vsi razgledi, ki so se ob poti ponujali.

Družina našega Anžeta nas je sprejela z odprtimi rokami. Otroci so imeli priložnost spoznati ponija in konja, najbolj pogumni so se nanj tudi povzpeli. Sladko presenečenje dneva, je bil zagotovo majcen Anžetov kužek, ki ima zelo iskrive in radovedne oči. Še posebej punce, smo se ob njem čisto stopile. Fante pa je očaral ogromen kup peska in različni otroški delovni stroji – kopači, traktorji, tovornjaki…

Pa se zgodi vmes še ena anekdota: Skupina fantov opazuje krave na pašniku in komentirajo: »Ta je ati, ta je ati, pa tisti je tud ati!« Jaz jih spremljam in s pogledi med noge govedi preverjam, če so s predvidevanjem zadeli. In SO-  vse točno in prav. Ponosna na svoje otroke in željna njihove utemeljitve jih vprašam: »Bravo, kako ste pa to vedeli?!« Otroci: »Poglej, vidiš na glavi imajo ateki roge, mamice jih pa nimajo!« No, tako preprosto je to.

Vzgojiteljica Nataša Perko

Comments are closed.