Zajčki smo se družili z otroki iz Sončka

V letošnjem letu sem se odločila,  v dogovoru s kolegico Heleno iz skupine Pikapolonic iz Sončka , da se  bomo večkrat letno družili.

Prvo druženje je že za nami. Otroci so izbrali nekaj igrač in  smo jih kot darilo ob prvem obisku nesli otrokom skupine Pikapolonic iz Sončka.

Prišli smo do vrtca, ki ga večina ne pozna.   2 deklici sta se hitro spomnili, da imata tukaj »Mravljice«.

Poskušali smo  odpreti vrata – uh zaklenjeno. Pozvonil smo na zvonec, zopet nič. Otrokom je bilo čudno, da ni nikjer nikogar, saj smo bili dogovorjeni, da se srečamo.

Presenetili so nas, ker so se njihove 3 skupine zbrale  v telovadnici. Čeprav ni bilo vnaprej dogovorjeno, so  nas v svojo skupno sredino  sprejeli in  smo se ob obisku »čarovnice« skupaj z njimi učili novo pesem o Čarovnici. Skupaj smo zapeli še 2 pesmi.

Otroci in delavki Pikapolonic so nas povabili v njihovo igralnico. Takoj smo se »«ujeli« in hitro je steklo druženje. Podarili so ljubkovalne igrače in sploh veseli so bili zajčka, ki je v naročju imel majhno pikapolonico.

Skupaj so se igrali in čas nam je hitro mineval. Ker smo s seboj vzeli tudi sadje, smo skupaj pojedli sadno malico in se hitro oblekli in obuli in smo se skupaj odpravili h gibalnim dejavnostim na njihovem igrišču.

Vsi so bili zelo veseli druženja in smo se že dogovorili, kdaj okvirno se bomo srečali naslednjič. Ko nas bodo obiskale Pikapolonice v naši skupini.

Hvala za gostoljubje vsem Pikapolonicam, kot tudi vsem otrokom in delavkam drugih dveh skupin – Zmajčkom in Metuljčkom.

 

Zapis za zajčke zapisala vzgojiteljica Mihela

Comments are closed.