Žogice nogice v gozdu

​»Gremo mi v gozd«, odločitev za katero vemo, da za Žogice nogice pomeni najboljše darilo. Tako bo to v bodoče naša tako imenovana »rdeča nit« med dejavnostmi, ki jih bomo izvajali skozi vso šolsko leto.

Deževne dni smo izkoristili za izdelovanje plakatov, jih opremili z vsem znanjem kar ga premoremo in si še bolj zaželeli, da bi se naše pohajkovanje čim prej začelo. Poleg tega smo naredili tudi razpršilo za odganjanje nadležnih, lahko tudi nevarnih »bav-bavov«, ki jim pravimo klopi. Predelali smo njihov način življenja, velikost, zgradbo in takšne tudi presenetljivo dobro narisali. Zvarek bomo razpršili po čevljih in hlačah vsakič, ko se bomo odpravili v gozd.

 In potem smo 10.11. 2017 šli na naše prvo raziskovanje gozda. Primerno obuti in oblečeni, zaneseni, navdušeni, polni pričakovanj smo na začetku, še preden smo vstopili v gozd zagledali majhno, poskočno veveričko, ki je sporočala kdo ve kaj. Pač vsaki glavici svoje. Še bolj zanimivi pa so bili nevidni škratki, spremljali so nas vso pot, Brskali smo po njihovih domovih, si pomagali pri tem z različno velikimi palicami, jih klicali, si izmišljali zgodbe, nekateri, sicer res redki so jih celo videli

NUŠA IN RENATA

Comments are closed.