Ti kilogrami

Velikokrat naša ušesa slišijo čudne stvari o kilogramih in koliko je kdo težek. Očitno je to neka huda zadeva, saj mamice o njih govorijo z grozo in zmajujejo z glavo vsakič ko pogledajo vago. Da nas ne bi več tako skrbelo, smo se odločili, da gospoda Kilograma spoznamo čisto od blizu. Sprva previdno, potem pa je postalo nadvse zabavno.

Najprej smo si v igralnici naredili iz obešalnika in posodic kar svojo tehnico. Tehtali smo katera igrača je težja in jih primerjali. Kmalu smo ugotovili, da tudi če je večja še ne pomeni, da je težja. Postalo je zabavno in želeli smo si preizkusiti čisto pravo tehnico. Nanjo smo polagali vse kar smo našli in nas je zanimalo. Ker smo skozi cel mesec pridno prinašali v vrtec naravni material, smo ga seveda z pridom uporabili in stehtali. Na steno igralnice smo si pritrdili razpredelnico in vanjo prilepili fotografijo. Tako smo se naučili tudi primerjati, pravilno razvrščati in dokumentirati.

Kotiček je postal naša stalnica, velikokrat smo se v njem spontano igrali in raziskovali. Nikoli ne uganete? Tehnica sploh ni tako grozna. Nas je razveselila. Ampak kaj pa mi vemo, konec koncev smo samo otroci. Poskusite tudi vi. Otroški svet je veliko bolj zabaven.

PIKAPOLONICE

IDA CEPUŠ
ROMANA POVH

Comments are closed.