Varstveno delovni center na Sončku

Tudi v našem vrtcu smo v letošnjem letu pristopili k projektu Korak k Sončku. V ta namen smo v našo sredino povabili varovance VDC Zagorje.
V današnjem času velik poudarek namenjamo inkluziji. Bistvo inkluzije je občutek pripadnosti, ki si ga želi imeti čisto vsak človek.
Namen našega srečanja je bil pokazati otrokom svet drugačnosti in različnosti, ki smo ga doslej spoznavali le preko različnih zgodb in improviziranih dejavnosti.
Najprej smo se predstavili mi, “Sončki.” Varovancem smo zapeli našo himno in nekaj pesmic ter zaplesali pesem v znakovnem jeziku.
Z iskricami v očeh smo prisluhnili nastopom varovancev. Pokazali so nam njihovo glasbeno nadarjenost, saj so nam na različna glasbila zaigrali precej znanih otroških pesmic.Navdušeni smo bili tudi nad plesno točko. Po nastopu smo si ogledali umetniška dela: sliko, voščilnice in zapestnice, ki jih sami izdelujejo v delovnem centru.
Pred njihovim odhodom smo imeli možnost pokukati tudi v notranjost njihovega prilagojenega vozila.
S solzicami v očeh, z metuljčki v trebuščkih in s cmočki v grlih smo se poslovili in si obljubili, da se kmalu ponovno snidemo.
HVALA VDC – ju, da ste se odzvali našemu povabilu.
HVALA Kevinovi in Oskarjevi mamici, da nam je omogočila srečanje.
Zapisala: Mirjam Rupar

Comments are closed.