Drugi pomah Zmajčkov v Litvo

Naš drugi pomah so otroci precej težko pričakovali, predvsem jih je zanimalo, če se jih bodo novi prijatelji še spomnili. Glede na to, da preko aplikacije »My hello«, ves čas skrbimo, da objavljamo novosti in dogodivščine v naši skupini, sem bila prepričana, da nas še niso pozabili.

12.02.2018 smo pripravili vso potrebno tehnologijo in vzpostavili klic z Litvo. Najprej je seveda sledilo navdušeno mahanje in pozdravljanje otrok iz obeh držav, nato pa se je naša skupina predstavila s pozdravi v treh jezikih, angleško pesmico Finger family song ter slovensko pesmico Družina. Sledile so predstavitve družin, pri katerih so otroci uporabljali plakate, ki so jih predhodno izdelali doma s starši. Otroci so svoje družine predstavljali v poljubnem jeziku – nekateri v slovenščini, drugi v angleščini, tretji pa so spontano prehajali med obema jezikoma.

Doživetje ob teh klicih, je za otroke izredno čustveno, po klicu so tudi tokrat obsedeli in nekaj časa le razmišljali, nato pa strnili svoja doživljaja.

Vzgojiteljica: Nataša P.

Comments are closed.