Vsi drugačni – vsi Medvedki

V mesecu novembru smo v medvedjem brlogu spoznali, da je svet velik in na njem toliko otrok, da jih ne preštejemo na vse prstke. Pa ne le to, otroci so drugačni kot mi. Eni so veliki, drugi majhni. Eni imajo črne lase, spet drugi rumene. Eni govorijo jezike, ki jih sploh ne razumemo. Doma so v drugačnih hiškah kot mi. Eni hiš nimajo. Niti igračk. Vsi pa imamo slane solzice, vsi imamo radi toplino in ljubezen. Torej le nismo tako različni. Da bi se prepričali, smo vstopili v kontakt z otroki »Mornarčki« iz vrtca Ljubljana-Polje. Preko spletne kamere smo si veselo mahali in se spoznali. Komaj čakamo naslednji klic.

Skozi igro, pravljice, glasbo in druge aktivnosti smo otrokom predstavile drugačen svet. Življenje smo preizkusili skozi vsa čutila, ki jih imamo. Sluh, vonj, tip, okus. Kako smo se presmejali ko smo okušali grenivko in limono. Posebej smo se razveselili snega. Ker nismo smeli ven zaradi gradnje ograje, ki bo še dodatno skrbela za našo varnost, je sneg prišel kar v našo igralnico. Brrrr…kako je bil mrzel in moker.  In ne samo to, spoznali smo, da se sneg stopi in nastanejo luže 😊. A je sploh lahko kaj še bolj zabavno kot luža v igralnici?

Mesec je še prehitro minil in že se pripravljamo na veseli, sladki december. Kdo vse nas bo obiskal v decembru, pa več v naslednjem pismu.

VAŠI MEDVEDKI

ROMANA, MAJA IN DAMJANA

Comments are closed.