Teden otroka na enoti Lučka

(7.10.-11.10.2019)

Tako kot vsako leto, smo tudi letos na enoti Lučka posvetili posebno pozornost Tednu otroka. Strokovne delavke smo pripravile zelo raznolike in pestre dejavnosti.

Obiskala nas je knjižničarka in nam predstavila pravljico Mala miška in veliko rdeče jabolko. Po oddelkih smo nato ustvarjali po pravljici. Najmlajši (Slončki in Pikapolonice) so si ustvarili poligon in premagovali ovire z veliko rdečo žogo. V glasbeni delavnici so spoznavali male instrumente in z njimi ob petju glasno zaigrali.

Starejši skupini (Miške in Žogice) smo se veliko družili in sodelovali. Tako nam je strokovna delavka Renata obogatila urico z eksperimentiranjem z zelišči. Preizkušali smo vsa naša čutila in za konec ustvarili pravo domačo milno kroglico.

Dvakrat smo obiskali tudi šolsko telovadnico, kjer nas je trener najmlajših »rokozavrov« lepo sprejel in nam popestril dan z gibalno urico. Otrokom je prikazal prve korake oz. osnove rokometa.

Že naslednji dan nas je članica plesne šole Fenix (Brina) na zanimiv način naučila koreografijo na glasbo Čuki- Mravljice. Otroci so za popestritev dobili cofke in tako je bil ples še bolj živahen in bleščeč.

V tem tednu smo en popoldan posvetili čas tudi staršem oz.vsem, ki so si želeli naše družbe. V sklopu projekta Erazmus + smo lahko spoznali predstavnice sodelujočih držav in skupaj z Želodkom so nas vodili do Trate. Tam smo skupaj ob glasbi zaplesali (Pika Poka), se družili in zabavali.

V tednu, ki je za nami, smo otrokom enote Lučka omogočili sproščeno druženje, ustvarjanje in zabavo ter popestrili njihov vsakdan.

Strokovne delavke vrtca Hrastnik-enota Lučka

Comments are closed.