Obisk citrarke na enoti Lučka

Enoto Lučka je v sklopu obogatitvene dejavnosti »Lučkin zborček« obiskala prav posebna gostja- znana slovenska citrarka Janja Brlec.

Izbor njenih skladb je bil otrokom primeren. Tako je za uvod zaigrala nekaj znanih slovenskih melodij (Cvetje v jeseni, otroške melodije). Otroci so zraven glasno prepevali. Nato nam je pripovedovala pravljico in jo z različnimi zvočnimi efekti na citre tudi spremljala oz. popestrila. Ob igranju na citre nam je zapela prelepo slovensko popevko Boš znal naprej me ljubiti. Njen čudovit glas je navdušil velike in majhne. Tako lepo je pela in igrala, kot bi nam pela čarobna vila. Otrokom se je prikupila z melodijo Despacito, ki je večini otrokom blizu. Seveda so predvsem punce zraven tudi prepevale. Dovolila nam je, da se tudi sami preizkušamo v igranju na citre, seveda tistim, ki so to želeli. Za konec pa je naredila pravi žur, saj je otroke povabila k sebi in ob smešnih zvokih so tudi zaplesali.

Res smo se nad citrami vsi navdušili in lahko rečemo le: Janja, hvala ti za prijaznost, odprtost, nežnost in čudovite trenutke, ki si jih delila z nami.

Strokovne delavke enote Lučka

Comments are closed.