Obvestilo staršem na podlagi prejete Okrožnice MIZŠ, dne: 28. 1. 2021

Vrtci, ki se nahajajo v »črnih« regijah, v skladu z odlokom Vlade RS z dne 28. 1. 2021 delujejo v zmanjšanem obsegu, ki zagotavlja nujno varstvo za otroke, katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski in Policiji. Zaposlitev se ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca.

V »črnih« regijah, v katerih je z odlokom začasno prepovedano zbiranje ljudi v vrtcih in vrtec zagotavlja le nujno varstvo, bodo starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni. Pravno podlago določa Zakon o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 (Uradni list RS, št. 175/20 in 203/20 – ZIUPOPDVE).

Od ponedeljka, 1. 2. 2021 bo VRTEC HRASTNIK ponovno odprt le za NUJNE POTREBE. Poslovala bo enota Dolinca, Novi Log 11a.

Otroke, ki potrebujejo NUJNO VARSTVO, je potrebno prijaviti najmanj 24 ur prej na telefonske številke vodij enot ali e-naslove posameznih oddelkov. Natančno se morate držati  ure prihoda in odhoda, ki jo boste navedli.

Ob prihodu morate:

  • izkazati nujne potrebe z dokazilom delodajalca o nujni potrebi po prisotnosti na delovnem mestu zaradi  procesa dela,
  • oddati Potrdilo, da zadnjih 10 dni niste bili v stiku z okuženo osebo.

Neprijavljenih otrok v nujno varstvo ne bomo mogli sprejeti.

Hvala za razumevanje.

Comments are closed.