Pri ježkih in Medvedkih

V četrtek nas je v šoli obiskala Lanova mamica in s seboj pripeljala svojo sodelavko. Otrokom sta se predstavili in jim povedali, da sta obe medicinski sestri. Ker se ta mesec pogovarjamo o PASAVČKU in privezanosti otrok v avtu, sta se pogovarjali predvsem o nesrečah, ki se zgodijo v avtu. Otroci so aktivno sodelovali in pripovedovali o nesrečah, ki so jih videli na televiziji in računalniku.
Nato pa se je začelo »resno delo«. Vsak otrok si je izbral poškodbo, medicinski sestri pa sta jih obvezovali in poimenovali sredstva, ki sta jih uporabljali. Vsem je bilo zelo zanimivo, čeprav so nekateri na začetku dejali, da niso nič poškodovani.
Z delom sta zaključili, ko so bili skoraj vsi povezani. Nekateri po končani dejavnosti niso želeli odstraniti obvez. Dejali so, da bodo malce prestrašili svoje mamice in babice.
Zahvalili smo se za poučno urico, se fotografirali za spomin na naše »hude« poškodbe, nato pa pojedli bombone, ki sta jih prinesli s seboj.
Nadaljevali smo z igro Zdravnik. Otroci so obvezali odrasle, ker še niso bili »poškodovani«. Sama sem imela »hude rane in težave«, saj so mi otroci menjali celo srce – to je umetno, ki je stokrat boljše, kot staro. Upam, da bo res zdržalo še dolgo časa.
Zahvaljujemo se obema, Tatjani in Petri za zanimivo in veselo urico.

Comments are closed.