Pikapolonice in Zmajčki na izletu v »Spodnjem Hrastniku«

Vključeni smo v projekt Turizem in vrtec – Potujem torej sem. V sklopu projekta smo si zamislili potovati in spoznati naš kraj. Tako smo se odpravili v »Spodnji Hrastnik«, kjer smo si najprej ogledali železniško postajo in izvedeli veliko zanimivosti o spremljanju vlakov na tirih, o signalizaciji, o varnosti na peronih in tirih ter se z lokomotivo tudi peljali.
Zanimiv je bil komentar dečka, ko je videl, da se bomo prav zares peljali: »Na, jaz sem pa mislil, da se ta ne bo več premaknila!«
Hvala Zali in njenim staršem, da so nam omogočili prijetno izkušnjo z ogledom Železniške postaje Hrastnik.
Peš smo prečkali most na reki Savi, kar je bilo tudi svojevrstno doživetje, saj smo se neposredno soočili z rečno širino ter dejansko opazili višino mostu. Kaj kmalu pa smo prispeli v Brodarski klub Steklarna Hrastnik, kjer nas je pričakal Olimpijski podprvak Peter Kauzer. Razložil nam je veliko stvari o kajaku, veslanju in primerni opremi pri tovrstnem športu. Otroci so se slikali v njegovem tekmovalnem čolnu, potežkali olimpijsko medaljo in si ogledali kako premaguje brzice in kako spretno vesla med tekmovalnimi vratci na reki Savi.
Odvijala se je tudi prava slalomska tekma v kajaku na suhem, kjer so bili glavni tekmovalci otroci. »Brodarci« so za otroke pripravili tekmovalno progo, z vratci na suhem, čolni so v našem primeru imeli kolesa. Prav vsak otrok je imel možnost prevoziti progo od starta do cilja.
In komentar ob vračanju na avtobus: »Ko bom velik, bom Peter Kauzer!«
Zahvaljujemo se Noli in njenim staršem ter seveda Brodarskemu društvu Hrastnik, da ste nam omogočila zanimivo in izvirno izkušnjo.

Vzgojiteljica Nataša Perko

Comments are closed.