Sončkove gozdne delavnice na Kalu

Narava je pričarala pravljičen četrtkov popoldan (4.10.2018), napolnjen s sončnimi žarki, pisanimi barvami in dobro voljo.

Zbrani na jasi pred Planinskim domom na Kalu, so si otroci na glave poveznili škratkove kape in s svojo nagajivostjo (in malce barve) staršem pričarali pisane noske. To je bila vstopnica v Škratovo deželo.

V objemu narave so strokovne delavke zaigrale dramatizacijo Palček Pim ter tako predstavile kar nekaj gozdnih prebivalcev.

Palček oziroma škratek Pim je otroke in starše povabil v svojo gozdno deželo in jim najprej pripravil lov na zaklad. Kar nekaj teh zakladov je viselo na grmičkih in drevesih, otroci pa so jih lahko odnesli domov.

V gozdu so nas pričakale delavnice, takšne in drugačne ustvarjalnice, ki so spodbujale otroško domišljijo in starše vračale v čas, ko so bili še sami otroci. Gozd  je prava zakladnica idej in zgodb, ki jih lahko ustvarimo, če se le napotimo vanj.

Že tako čudovit dan smo zaključili s kostanjevim piknikom. Hvala staršem in otrokom, ki ste kostanj prinesli. Iskrena hvala tudi gospodu Jožetu Kaše, ki je poskrbel za peko kostanja.

Takšna srečanja ustvarjajo pozitivne spomine, ki jih bodo otroci shranili na posebna mesta, hkrati pa dajejo pomembno življenjsko popotnico o medsebojni pomoči. Hvala vam, ker nam pomagate prenašati tako pomembna sporočila.

play-sharp-fill

Comments are closed.