Mednarodno sodelovanje

Projektne dogodke, material in druge zanimivosti objavljamo na portalu eTwinning. S klikom na povezavo lahko projektu sledite tudi vi: https://twinspace.etwinning.net/96960/home


NOVEMBER 2019: prva akcija učenja in poučevanja v Litvi.


Akcije smo se udeležile Mojca Perić, Anita Vidic in Alma Mujadžić. Obiskale smo Vrtec  ‘Berželis’ v kraju Šakiai.

V vrtcu smo spoznale veliko zanimivih stvari, spoznale smo način življenja in delovanja njihovega vrtca, njihove navade in običaje ter seveda samo državo Litvo.

Predstavniki vseh partnerjev s sprejema pri podžupanu občine Šakiai.

Spoznavanje vrtca Berzelis Šakiai.


OKTOBER 2019: začetek projekta.


Na vsaki enoti vrtca smo uredili Erasmus+ kotiček:

Enota Dolinca spoznava Litvo, enota Lučka spoznava Grčijo, enota Sonček spoznava Turčijo in Enota na šoli spoznava Bolgarijo.


AVGUST 2019: obveščanje vseh zaposlenih o poteku projekta glede na projektno dokumentacijo (vzgojiteljski zbor in zbor delavcev) ter priporočila o vključitvi projekta v vsakodnevne aktivnosti vrtca.JULIJ 2019: obvestilo Cmepiusa, da je naš projekt ‘Z eksperimentiranjem odkrivamo svet okrog nas.’ sprejet. Kot koordinatorji bomo sodelovali s partnerji iz Litve, Turčije, Grčije in Bolgarije.šolsko leto 2018/2019


Izmenjava novoletnih vošilnic

V mesecu decembru 2018 se je skupina Medvedki iz enote na OŠ pridružila Etwinning projektu Christmas Cards exchange oziroma izmenjava novoletnih voščilnic. Učenci so izdelali voščilnice ter voščili svojim prijateljem po Evropi v slovenskem in angleškem jeziku. Z nestrpnostjo so potem pričakovali, kdaj bo kakšna voščilnica iz Evrope pripotovala k njim. Prispelo jih je veliko. Pozdravili so jih prijatelji iz Nizozemske, Romunije, Italije, Poljske, Slovaške, Latvije in Turčije. Njihove voščilnice so otroci z veseljem prebirali, skupaj pa smo si pogledali tudi, kje so naši prijatelji doma.

Španska omleta

V mesecu januarju 2019 je skupina Medvedki iz enote na OŠ sodelovala v projektu Spanich Omlette & Traditional dishes, kjer so prijateljem po svetu pokazali, kaj so naše tradicionalne jedi. Poslali so recept za pripravo FUNŠTERCA ali rudarskega sonca, ki so ga sami tudi pripravili in seveda z veseljem pojedli. Prijatelji iz različnih delov Evrope so prikazali njihove tradicionalne jedi, njihova priprava in pokušanje pa nas še čakata.

Zelo lačna gosenica

V mesecu marcu so sodelovali otroci iz skupine Metulji na enoti Sonček v projektu Zelo lačna gosenica.

Pustni karneval

V projektu je sodelovala skupina Levčki iz enote Dolinca. Otroci so v okviru projekta spoznavali pustne običaje, pripravili  maskoto projekta, se zamaskirali in seveda sodelovali v domačem pustnem rajanju. Skupaj s prijatelji iz Evrope pa je nastal tudi pustni slovar, dostopen na spodnji povezavi

https://docs.google.com/presentation/d/1dz5e9LOTfSeI93L5DlN-bBly90vNx81DHHux5I3Sc-I/edit#slide=id.p

Pozdrav iz Slovenije

V mesecu februarju so v projektu Hello from my country sodelovali otroci iz skupine Miške na enoti Lučka. Posneli so video posnetek, v katerem so se predstavili s svojimi imeni in predvsem ponesli besedo hello v slovenskem jeziku po Evropi.

Zdrava hrana

V projektu je sodelovala skupina Medvedki iz enote Dolinca. V okviru projekta so otroci spoznavali zdravo prehrano in zdrave prigrizke, recepte zanje pa delili s prijatelji po Evropi.

Comments are closed.