Mednarodno sodelovanje


šolsko leto 2018/2019


Izmenjava novoletnih vošilnic

V mesecu decembru 2018 se je skupina Medvedki iz enote na OŠ pridružila Etwinning projektu Christmas Cards exchange oziroma izmenjava novoletnih voščilnic. Učenci so izdelali voščilnice ter voščili svojim prijateljem po Evropi v slovenskem in angleškem jeziku. Z nestrpnostjo so potem pričakovali, kdaj bo kakšna voščilnica iz Evrope pripotovala k njim. Prispelo jih je veliko. Pozdravili so jih prijatelji iz Nizozemske, Romunije, Italije, Poljske, Slovaške, Latvije in Turčije. Njihove voščilnice so otroci z veseljem prebirali, skupaj pa smo si pogledali tudi, kje so naši prijatelji doma.

Španska omleta

V mesecu januarju 2019 je skupina Medvedki iz enote na OŠ sodelovala v projektu Spanich Omlette & Traditional dishes, kjer so prijateljem po svetu pokazali, kaj so naše tradicionalne jedi. Poslali so recept za pripravo FUNŠTERCA ali rudarskega sonca, ki so ga sami tudi pripravili in seveda z veseljem pojedli. Prijatelji iz različnih delov Evrope so prikazali njihove tradicionalne jedi, njihova priprava in pokušanje pa nas še čakata.

Zelo lačna gosenica

V mesecu marcu so sodelovali otroci iz skupine Metulji na enoti Sonček v projektu Zelo lačna gosenica.

Pustni karneval

V projektu je sodelovala skupina Levčki iz enote Dolinca. Otroci so v okviru projekta spoznavali pustne običaje, pripravili  maskoto projekta, se zamaskirali in seveda sodelovali v domačem pustnem rajanju. Skupaj s prijatelji iz Evrope pa je nastal tudi pustni slovar, dostopen na spodnji povezavi

https://docs.google.com/presentation/d/1dz5e9LOTfSeI93L5DlN-bBly90vNx81DHHux5I3Sc-I/edit#slide=id.p

Pozdrav iz Slovenije

V mesecu februarju so v projektu Hello from my country sodelovali otroci iz skupine Miške na enoti Lučka. Posneli so video posnetek, v katerem so se predstavili s svojimi imeni in predvsem ponesli besedo hello v slovenskem jeziku po Evropi.

Zdrava hrana

V projektu je sodelovala skupina Medvedki iz enote Dolinca. V okviru projekta so otroci spoznavali zdravo prehrano in zdrave prigrizke, recepte zanje pa delili s prijatelji po Evropi.

Comments are closed.