Obiskal nas je triatlonec Denis Šketako

V oddelkih Medvedki in Ježki večkrat gostimo dedke, babice, mamice, strice in druge goste. Vsi gostje, brez izjeme, poskrbijo, da je takrat pri nas še posebej zabavno, veselo in poučno. Tudi tokrat ni bilo nič drugače.

Obiskal nas je Anejin stric Denis, ki je čisto poseben stric. Denis je namreč slaven triatlonec, železni mož, na katerega smo v Hrastniku še posebej ponosni. S seboj je pripeljal svoje čarobno kolo, opremo, ki jo uporablja na treningih in tekmovanjih ter cel kup medalj. Vse skupaj smo si natančno ogledali, Denisa zasuli z mnogimi vprašanji in si navdušeno nadeli vse njegove medalje. Izvedeli smo, da je za vsako, težko prisluženo medaljo, zadaj skrita drugačna zgodba, zaradi katerih so še posebej dragocene. Prav zaradi teh zgodb ter  njegovega pozitivnega in prijaznega odnosa, je bilo druženje z njim res čudovito. Skozi njegov opis te posebne športne discipline, je večina otrok sklenila, da bodo tudi oni, seveda ko zrastejo, počeli prav to, kar počne Denis. Pa čeprav bo, po njegovih navodilih, potrebno  jesti tudi zelenjavo, dovolj spati in si čokoladne palačinke privoščiti le izjemoma. Tako kot si jih on.

Kot vedno, je bilo tudi tokrat našega druženja kar prehitro konec. Za slovo smo Denisu obljubili, da bomo zanj  močno stiskali pesti, tako od daleč vedno navijali zanj in nestrpno čakali, da nas še kdaj obišče.

   Zapisala vzgojiteljica Veronika

Comments are closed.