Zabavni oktober Pikapolonic

Mesec oktober se je začel s Tednom otroka in nas je obiskala Pika Nogavička, tista nagajiva deklica, z živimi lasmi,  norčava in zvedava. Z nami se je podila po igrišču, zganjala norčije, povedali smo ji kaj se sme in kaj ne, pekla nam je ČALAPINKE (beri: palačinke J ) in KOSTANJ.  Popestrila nam je dogajanje v vrtcu, mi pa smo se noro zabavali, ko smo se podili za njo.

Oktober je mesec požarne varnosti in v vrtcu so nas obiskali gasilci s čisto pravim gasilskim avtom. Na dvorišče vrtca so se pripeljali z lučkami in sireno. Uprizorili so požar v mali hiški, mi  pa smo tako pogumni, da smo jim pomagali »uprizorjen« požar pogasiti.  Ko bomo veliki, bomo vsi gasilci.

Svoja jesenska opravila smo opravili tudi mali vrtičkarji. Uredili smo vrtičke ter   pripravili in posušili zelišča za čaje, ki nas bodo greli v hladnih zimskih dneh.

Pikapolonice in Pikapolončki zelo radi  v roke vzamemo grablje, lopate ter samokolnice in urejamo okolico v našem vrtcu.  Kljub temu, da imamo zelo pridnega hišnika, ki vestno skrbi za našo okolico, mu  zelo radi priskočimo na pomoč in pograbimo in odpeljemo vso listje, ki dnevno pada z dreves na naše igrišče.

Naučili smo se pesmico o stonogi, ki  pretegne vse svoje leve in desne noge, zato smo se morali tudi naučiti katera je leva roka in katera desna.  V igralnici imamo mali pripomoček, s katerim si pomagamo.  Hitro  smo usvojili katera je leva roka.

Nekega lepega petkovega dne v oktobru smo si naredili kostanjev piknik. Mmmm, kako slastni so bili pečeni kostanji.  In vonj po pečenem kostanju se  je širil po bližnji okolici.

Ker nam je mar za šibkejše, drugačne in  ljudi, ki živijo v pomanjkanju,  smo se udeležili Teka podnebne solidarnosti. Tek smo izvedli v sodelovanju z varovanci VDC-ja iz Zagorja ob Savi, ki so se nam pridružili na stadionu v Hrastniku.

Glavni namen Teka podnebne solidarnosti je, da ljudje tečejo v solidarnosti do ljudi v Afriki, ki jih posledice globalnih podnebnih sprememb najbolj prizadenejo, čeprav so s svojim načinom življenja najmanj prispevali k njim. Ob tem s pretečenimi kilometri gradimo kroge solidarnosti okoli planeta Zemlja (dolžina ekvatorja je 40.075 km).

Spoznavali smo različna čustva, med njimi tudi strah. Vendar mi smo tako zelo pogumni, da smo strahu pogledali v oči in ga sami narisali.

Tik pred zasluženimi počitnicami smo se  v plesno-pevski delavnici naučili novo pesem Ram zam zam, jo gibalno uprizorili in se naučili plesa Zombijev. Bilo je zelo zabavno in igrivo.

Veselimo se novih spoznanj v mesecu novembru.

Lep pozdrav!

Comments are closed.