Oktober pri Miškah

V mesecu oktobru smo se veliko pogovarjali o družini, njenih članih. Spoznavali smo link kocke in z njimi šteli, prikazali število naših družinskih članov, spoznavali ožjo in širšo družino. Pridružila se nam je tudi lutka in z njo so bile dejavnosti še bolj zanimive.

Obiskala sta nas dva člana lutkarskega društva in nas navdušila z lutkami-marionetkami. Otroci so se kasneje veliko zadrževali v kotičku z različnimi vrstami lutk.

Ker je mesec oktober tudi mesec požarne varnosti, smo izvedli v vrtcu vajo evakuacije, obiskali so nas gasilci in prav vse so nam razkazali- od vozila in opreme, do pravega gašenja. Tudi otroci so se preizkusili v gašenju goreče hišice in bili so prav pogumni in navdušeni.

Veliko smo se gibali zunaj, izvedli izlet na bližnjo vzpetino, se igrali z listjem na igrišču, grabili in pospravljali listje, hodili na krajše sprehode- tudi s policistom, ki nam je razložil, kako pravilno prečkati cesto in kako smo bolje vidni v prometu.

Mesec oktober je bil hitro naokrog, sedaj pa nabiramo nove zanimive ideje za dejavnosti, ki jih bomo izvajali v mesecu novembru.

ZAPISALA: Nataša Kutin

Comments are closed.