Zajčki smo odkrivali jesen v naravi

Komaj so otroci pričakali dan, da smo se odpravili na izlet v naravo. Že pred odhodom smo se pogovorili na kaj bomo pozorni, spodbudila sem jih, naj dobro opazujejo in o vsem ka bodo videli tudi pripovedujejo.

Pot nas je peljal od vrtca, do Doma starejših . Otroci so takoj opazili njihove čudovite poslikave na škarpah pred in ob domu. Prav vsako sliko so opisali. Zelo so uživali ko sem jim kakšno sliko podrobneje tudi razložila. Pot nas je vodila naprej proti Zadnjim Lazam. Opazovali smo ptice, drevesa, njive in vrtove, drevesa na robu gozda. Največ navdušenja je požela tigrasta muca, ki nas je ves čas spremljala. Otroci so prepoznavali okolje, opisovali doživetja in opažanja. Večkrat smo se ustavili in naravi tudi  »prisluhnili«( šelestenje listov pod nogami, ptice, kokoši, petelina, vozila, govor ljudi).

Otrokom sem v naravi pokazala in opisala nekatere zdravilne rastline, ki še sedaj rastejo in razložila kako in za kaj se jih uporablja.

Otroci so lovili liste, ki so padali z dreves, opazovali vragolije muce, opazovali ljudi pri delu na vrtu, opazovali gobe, drevesa in za konec smo šli do našega posvojenega drevesa in se igrali in razgibali na igralih pri K5. Z Romano sva jim pričarali lepo jesensko dopoldne.

Za skupino Zajčki zapis pripravila vzg. Mihela

Comments are closed.