3. raziskovalno potepanje – Kje se skriva Jelenček Rudolf in njegovi prijatelji?

V decembrskem prazničnem času, je okrog nas toliko veselja, prijetnih presenečenj in pričakovanj. Prav je, da takrat pomislimo tudi na tiste, ki jim v teh mrzlih dneh ni tako lepo.

Mali raziskovalci smo pomislili na gozdne živali in se odločili, da bomo raziskali, kaj v teh dneh počne  jelenček Rudolf in njegovi gozdni prijatelji. Pri raziskovanju nam je z veseljem pomagal  g. Franc, ki je že vrsto let aktiven lovec. On  dobro ve, kako se v zimskih dneh godi živalim v gozdu. S seboj je prinesel cel kup sila zanimivih reči. Različne lovske trofeje,  opremo, knjige, revije, puški ter ogromno zanimivih zgodb in informacij.

Poleg drugih zanimivosti, smo izvedeli, da gozdnim živalim v zimskih dneh zelo primanjkuje hrane in da jim  pri tem lovci po  svojih močeh pomagajo.

Odločili smo se, da bomo tudi mi na svoj način gozdnim živalim vsaj malo olajšali te mrzle dni. V vrtec smo prinesli korenje, jabolka, semena, oreščke in drugo hrano. Dogovorili smo se, da bomo vse to odnesli v gozd in živalim tam pripravili praznično pojedino.

Naslednje dopoldne smo to res storili. V gozdu smo na različnih mestih živalim  pripravili slastna presenečenja in ob zavedanju, da počnemo nekaj prijaznega in koristnega, nam je bilo prijetno toplo pri srcu. Spomnili smo se tudi na  Rudolfa in da bo sedaj sit in močan brez težav vlekel  Božičkove sani čez hribe in doline.

Za Male  raziskovalce zapisala Veronika

play-sharp-fill
play-sharp-fill

Comments are closed.