Vrtec Hrastnik strpen vrtec

Vrtec Hrastnik je od leta 2017 vključen v mednarodni projekt Pomahajmo v svet – Say hello to the world. Cilj projekta je, da se otroci v vrtcih in šolah s celega sveta med seboj povezujejo preko video omrežja, kjer se lahko vidijo, si pomahajo in komunicirajo med seboj.

Projekt temelji na zavedanju lastne identitete, spoznavanju Slovenije in drugih kultur, skrbi za socialno pravičnost, spodbujanju interakcij med otroki in razvoju socialnih veščin. Otroke preko različnih dejavnosti (predstavitev sebe, družine, vrtca, kraja in države) motiviramo in jih navajamo na rahljanje predsodkov, spodbujamo strpnost do drugačnih, drugače mislečih, do tujcev, itd.

Vrtec Hrastnik si je pridobil naziv »Strpen vrtec«, saj pri otrocih spodbuja razvoj strpnosti in razumevanja do drugačnosti. Vsako leto strokovni delavci vrtca Hrastnik aktivo sodelujejo na mednarodni konferenci, ki je organizirana v okviru projekta, s predstavitvijo primerov dobre prakse, prispevki v zborniku, s plakati ter na ta način predstavljajo vrtec Hrastnik tudi izven meja Slovenije.

V letošnjem letu se v projekt Pomahajmo v svet vključujejo štirje oddelki, od tega dva starejša  oddelka mahata v tujino, dva mlajša oddelka pa po Sloveniji.

Nataša Babič

Comments are closed.