22. april – Svetovni dan Zemlje

Pozdravljeni dragi najini Zmajčki.

A že veš za novico –  Zemlja ima rojstni dan.

No, 22.aprila praznujemo Svetovni dan zemlje. Jupiiii. Ampak veš kaj, slišali sva, da je zemlja zbolela.  Kaj pa ti misliš, a zemlja lahko zboli in kakšne bolezen lahko dobi?

Malo o tem povprašaj doma, prilagava pa ti tudi pravljico Zemlja je dobila vročino, morda pa v njej izveš kaj novega (pridobljena: na spletni strani Eko šole: https://ekosola.si/ob-dnevuzemlje-koristna-gradiva-za-tematske-dni/.

Imava imenitno zamisel,  ob dnevu zemlje tudi ti posadi kakšno cvetlico ali pa kar seme (npr. fižolček, košičko limone, pomaranče, jabolka, lubenice, bučnice, sončnice in še veliko več jih je, kar vprašaj doma. Porilagava ti tudi delovni list, da nama narišeš/napišeš, kakšno seme si posadil in narišeš, kaj se bo z njim dogajalo, bo vzklilo, bo zraslo? Ah, pa seveda ne smeš pozabiti, da moraš zanj skrbeti, saj se še spomniš, kaj potrebuje rastlina, da zraste. 

Prepričani sva, da bi bila zemlja zelo vesela, če bi malce popazili nanjo. To lahko naredimo tudi tako, da previdno ravnamo z odpadki. Nekaj o odpadkih lahko slišiš v spodnji kratki risanki.

Prilagava ti tudi kar nekaj fotografij, kaj vse lahko sam ustvariš iz odpadne embalaže. Če boš kaj ustvarjal, pa le fotografiraj in nama fotografijo pošlji.

Zmajevski pozdrav,

Nataša in Tatjana

Izdelki iz odpadne embalaže

Comments are closed.