Pozdravljeni dragi najini – 30. 4. 2020

Zopet se vama oglašava in vas vse lepo pozdravljava. Upava, da ste še vsi zdravi in da se imate kar se da lepo. Dnevi hitijo mimo kot in vsak čas bo tukaj mesec maj. Za nami je zopet eden izmed praznikov. Verjameva, da ste ga preživeli lepo. Ob njem smo se lahko malo zamislili in  se spomnili na to, da so se pred davnimi leti naši dedki in babice močno borili za to, kar nam je danes kar nekako dano. Včasih vse skupaj kar premalo cenimo. Prihaja pa tudi praznik, ki je namenjen vsem delovnim ljudem. Tudi ta ima že dolgo zgodovino in je nastal še v tistih časih, ki do delavcev, med katerimi so bili tudi otroci, niso bili preveč prijazni.

Če vas malo spomniva na naše “Medvedkove vrline”, ki smo jih v tem letu spoznavali in jih poskušali čim bolj usvojiti. Poleg hvaležnosti, prijaznosti, samostojnosti…spadajo k vrlinam tudi domoljubje, spoštovanje in delavnost. Prav te pa so nekako glavne vsebine obeh praznikov. Oba praznika so znali ljudje praznovati na res lep in  hkrati zabaven način. Žal zaradi trenutne situacije letos tega ne bo. Mogoče pa se mlaja, kresa, budnic, …spomnite še od lanskega leta. Drugače pa o tem lahko povprašate starše, dedke, babice…zagotovo v zvezi z njimi vedo povedati veliko zanimivih reči…Pokukate pa lahko tudi v priponke  spodaj.

Ker nam v teh dneh, poleg prepovedi, malo nagaja tudi in ne morete tekati na prostem, lahko ta čas izkoristite tudi tako, da razmigate svoje …saj se spomnite naših vaj za govorni aparat…spodaj imate na voljo priponke, ob katerih bodo te vaje res zabavne in kratkočasne…

Najino tokratno javljanje gre h koncu. Močno vas vse pogrešava in res komaj čakava, da vrtec zopet odpre vrata in se spet srečamo. Hvala za vse vaše pozdravčke, prispevke, fotografije…Resnično sva jih zelo veseli in nama prijetno ogrejejo srce..

POSEBEJ HVALEŽNI ZA VSE VAŠE PRIJAZNE MISLI, BESEDE, PESMICE, FOTOGRAFIJE…PA SO TUDI VAROVANCI DOMA STAREJŠIH HRASTNIK.V ZAHVALO SO TUDI ONI PRIPRAVILI ZBIRKO PRIJAZNIH POZDRAVOV ZA VAS. KAKO SO JIM VAŠI PRISPEVKI POLEPŠALI SIVE DNI ZA ZIDOVI, SI LAHKO POGLEDATE V PRIPONKI SPODAJ.

ME PA VAS SPODBUJAVA IN VABIVA, DA SE JIM ŠE KAJ OGLASITE.VSA VAŠA PRIJAZNA SPOROČILA BOVA TAKOJ POSLALI NAPREJ. ZAGOTOVO JIM BODO PRINESLA VELIKO VESELJA.

MEDVEDKI, OSTANITE ZDRAVI, NAVIHANI, VESELI….ČE PA  SE PRI VAS SLUČAJNO KDAJ PRIKAŽE  TISTA MUHA SITNICA ALI PA SE PRISMUKA  MEGLA DOLGOČASNICA, PA SI VESELO ZAPOJTE….SAJ VESTE TISTO NAŠO…NIKOLI SLABE VOLJE. ZA VAS PA IMAMO TUDI ENO NOVO PESEM….ZAŽELELI SO SI JO TUDI VAROVANCI DOMA….NAJDETE JO V SPODNJI PRIPONKI….MOGOČE JIM BOMO OB VRNITVI LAHKO ODŠLI ZAPET PODOKNICO 

Veronika  in Anita

Comments are closed.