Tradicionalni slovenski zajtrk (Slovenija) Slovenski teden v vrtcu – Slovenija, moja dežela

Tradicionalni slovenski zajtrk je v Sloveniji poseben dogodek, ki se izvaja v šolah, vrtcih in drugih ustanovah. Namen tega dogodka je spodbujati zavedanje in spoštovanje tradicionalnih slovenskih jedi ter njihovega pomena za zdravje in lokalno gospodarstvo. Poleg tega pa je bil medeni teden poseben poudarek, ki je bil namenjen ozaveščanju o pomembnosti čebel za naš planet.

V vrtcu smo se pridružili temu tradicionalnemu dogodku ter organizirali Slovenki teden v vrtcu – “Slovenija, moja dežela”. V tem tednu smo se posvetili tradicionalni slovenski kulinariki ter vključili tudi dejavnosti, ki so poudarjale pomen čebel za naše okolje. Otroci so imeli priložnost spoznati, kako pomembne so čebele za opraševanje rastlin in ohranjanje biotske raznovrstnosti.

Med dogodki, ki smo jih izvedli, smo gostili tudi lokalnega čebelarja, ki nam je predstavil življenje čebel in delo čebelarjev. Otroci so bili navdušeni nad tem, kako čebele ustvarjajo med in kako pomembne so za našo prehrano. Čebelar nam je pokazal tudi panje ter razložil, kako skrbeti za čebele in ohranjati njihova življenjska okolja.

Ob obisku čebelarja nas je presenetil tudi obisk župana, ki je izrazil podporo našim prizadevanjem za ozaveščanje o pomenu tradicionalne slovenske kulinarike ter ohranjanju čebel in narave. Skupaj smo pozajtrkovali tradicionalni slovenski zajtrk, ki je vključeval kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Otroci so uživali v okusih teh lokalnih in zdravih sestavin.

Ta teden je bil zares poseben in poučen, saj smo se naučili veliko o pomembnosti ohranjanja svoje kulture, tradicije in narave. Otroci so postali bolj ozaveščeni o lokalni hrani ter pomenu skrbi za čebele in njihov vpliv na naš planet. Upamo, da bodo te izkušnje ostale z njimi še dolgo in da bodo postali odgovorni in zavedni državljani, ki cenijo svojo deželo in njeno bogato dediščino.

Comments are closed.