HOV HOV OTROCI!

04. 05. 2020
Vse se začne in konča s higieno. Te besede so nočna mora nekega lagodnega pasjega življenja. Zopet nekaj, kar človeški um ne razume.

V deževnih dneh rada stopicam po blatni mehkobi. Moje tačke se obložijo s paleto različnega materiala za likovno ustvarjanje. Ko se vrnem domov, takoj začnem s kreiranjem čudovitih odtisov na platno, ki se mu reče, recimo parket, Takrat doživim svoj prvi poraz. Umivanje tačk in potem še odstranjevanje mojega truda s tal, me spravi najprej v položaj upiranja in kasneje užaljenosti, za kar se moja lastnica prav nič ne sekira, tudi če se zleknem na svoj fotelj, ki ga sicer redko uporabljam.

Druga takšna stvar, ki se mi zdi izjemna prevara pravil so dišave. Moj občutljivi pasji vonj takoj zazna dišečo vonjavo , ki se ji največkrat reče »crkovina«. Z največjim užitkom se povaljam v te blagodejne esence, ki krepijo moje telo in umirjajo um. Najraje bi še doma imela laboratorij posušenih deževnikov. To je lepi del tega užitka, ki pa se žal vedno tragično konča. Žal, moram vedno, tako fino dišeča v banjo. Lastnica me z vso silo vleče, dviguje in, če ne gre drugače še z mano skoči v banjo. Moj klic »na pomoč« pri tem nič ne pomaga.

Seveda blatni potočki ne spadajo k mučenju.

Potem je pa še tukaj česanje. Zelo neprijetno opravilo, ki se ga nikoli ne razveselim, čeprav se delam pogumno. Najbolj me moti žgečkanje po tačkah. Moj frizerski salon je obogaten z najrazličnejšimi glavniki. Izgleda, kot dobro opremljena operacijska soba, le da jaz pri tem ne dobim narkoze in moram vse skupaj mirno potrpeti.

Takšna sem jaz, vi pa ste otroci in vam je umivanje pravi užitek. Zato se le umivajte, predvsem velikokrat roke. Ne pozabite pa tudi na higieno zobkov.

In še ena naloga, tokrat hudomušna:

Skuštrajte vaše domače, nato pa vzamite v roke glavnik in jih počesite. Naredite jim lepe frizure!

Opozorilo!

Če želite sebi dobro, »bodite nežni«!

SAPA

Comments are closed.