Medvedki, Ježki, Migetalčki in Telovadba za najmlajše, na Hrastovem festivalu

V soboto 8.6.2019, je v Hrastniku potekal Hrastkov festival. Na njem je sodeloval tudi vrtec Hrastnik, s predstavitvijo interesnih dejavnosti Migetalčki in Telovadba za najmlajše ter oddelka Medvedki in Ježki iz enote na OŠ s projektom Turizem v vrtcu.

Migetalčki so se uspešno predstavili z večimi koreografijami, v okviru dejavnosti Telovadba za najmlajše, pa so otroci na zabaven način  preizkušali svoje gibalne sposobnosti.

Oddelka Medvedki in Ježki, pa sta na svojih razstavnih panojih in  stojnici, predstavila dejavnosti in izdelke , ki so jih izvajali  in izdelaliv okviru projekta. Izdelki, še posebej nakit iz premoga, stekla in gumbov, je pritegnil veliko obiskovalcev, ki so pohvalili ustvarjalnost in spretnost malih in velikih umetnikov. Marsikateremu navdušencu smo izdelan nakit radodarno podarili ter se ob tem veselili, da smo na skromen pa vendar učinkovit način prispevali k turistični prepoznavnosti našega domačega kraja.

Nekaj pridnih strokovnih delavcev vrtca, pa je na samem festivalu prevzelo tudi vlogo redarjev  in s tem pripomoglo, da je bilo na prireditvi vse tako kot mora biti.

Vsi sodelujoči smo ob našem sodelovanju občutili prijetno zadoščenje. Zavedamo se namreč, da tudi na tak način lahko pokažeš pripadnost domačemu kraju ter  si s takim dejanjem dober zgled tudi našim najmlajšim. 

Zapisala vzgojiteljica Veronika Anžur

Comments are closed.